Sulje
Aihe

Oulu, su (2013-06-09)

Vaihtelevaa säätä ja vaihtelevia erätuloksia.

Harjoitus, 3/31
MyLaps
Ajetaan jälleen perjantaina käyttöönotetuilla renkailla. Kaikki toimii hienosti. Kolmanneksiparas aika.

Aika-ajo, 5/31
"Arpa" on laittanut meidät jälleen ryhmään yksi. Santeri on ykkösryhmän toinen. Kun kakkosryhmä on ajanut, on sijoitukseksi varmistunut viides.
MyLaps ryhmä 1
MyLaps kaikki

Erä A-B, hylkäys
Startti ruudusta neljä. Kesken erän alkaa sade. Ajaminen on yhtä tuskaa, moottori ei vedä hitaista mutkista ulos lähtiessä ollenkaan. Kierroksella kaksi moottori jopa sammuu tiukassa mekaanikkokatsomon oikeassa. Sijoitus putoaa yhdenneksitoista. Muutaman kierroksen jälkeen rata alkaa kuivumaan, ja Santeri osaa lukea kuivuvaa rataa. Sijoitus paranee yhden kierroksen aikana 7 sijaa.
Maaliin kolmantena, paras kierrosaika. Katsastuksessa tarkistetaan kaasuttimen bensapinta, meillä se on täysin pielessä.
Metallinen kiikku on noin 45 asteen kulmassa, kun sen pitäisi olla vaakasuorassa. Eilen illalla vaihdettu uusi neulaventtiili on pettänyt ja venynyt ylimittaiseksi. Santerin eräsuoritus hylätään. Vaikka erä hylättiin, päätin tehdä tästä videon. Tapahtumia on niin paljon. MyLaps

Erä B-C, 1/20
Startti ruudusta kolme. Heti lähdössä kärkeen ja siellä pysytään. Kierrosaika on vasta viidenneksiparas, mutta alkukierroksien vapaa ajo jättää muut niin kauas taakse, joten maaliin ykkösenä.
Mylaps
Eräs video

Prefinaali, 5/31
Starttin ruudusta kuusitoista, koska ensimmäisestä erästä tuli hylky. Ensimmäisellä kierroksella kuusi ohitusta. Seitsämännelle kierroksella sijaksi on saatu viisi ja maalissa ollaan viidentenä.
MyLaps

Finaali, 5/31
Startti ruudusta viisi, hyvä lähtö, sijoitus on hetken kakkosena. Finaalissa on kuitenkin kierroksia niin paljon, että huonomman lähdön saaneet, mutta nopeammat ehtivät ajamaan kiinni. Toiseksiviimeisellä kierroksella Leskelä on saavuttanut, edessä ajava Sirviö roskaa radan. Sekä Santeri, että Leskelä huomaavat roskaisen kohdan. Santeri päättää mennä riskillä ajolinjalla olevien roskien päältä, Leskelä taas valitsee puhtaamman, mutta kiertävän ajolinjan. Roskat ovat liukkaita ja Leskelä pääsee ohi. Maalissa ollaan viidentenä.
MyLaps
Eräs video

Yhteenveto
Ilman ensimmäisen erän hylkyä prefinaaliin olisi startattu masterina. Todennäköisesti prefinaalin olisi tällöin saanut pari sijaa paremman lopputuloksen. Finaaliin tämä tuskin olisi auttanut, koska kierrosajasta puuttuu vielä aavistus. Seuraavana lähdetään Kouvolaan treeneihin etsimään moottorin säätöjä. Runko me jo osataan.Kuva erän A-B startin jälkeisestä ensimmäisestä mutkasta.