Sulje
Aihe

Lahti, la (2013-07-27)

Aika-ajon väärä rengaspaine häiritsi eräsuorituksia.

Taustat
Pippon kartingrata on ollut Santerin kotirata vuosina 2006-2011. Isoja kisoja hän ei kuitenkaan ole ajanut kuin Raket Mini luokassa 2006 keväällä. Muut kisat on olleet muutaman kilpailijan kerhokisoja. Jonain vuonna normi lauantaina on ollut niin paljon treenaajia, että mieleen on jäänyt pidon reilu muuttuminen suuren ajajamäärän seurauksena. Me teimme moottorikokeiluja ja välityksen hakua torstaina, perjantaina keskityttiin runkoon. Perjantaina iltapäivällä laitettiin alle uudet renkaat. Kierrosaika parani, mutta ei ehkä niin paljoa kuin parhaimmillaan uusilla renkailla.

Harjoitus, 5/31
Nyt mennää perjantaina käyttöön otetuilla renkailla. Kierrosaika on viidenneksiparas, mikä on ok. Kaikki tuntuu toimivan ja suutinkin tuntuu olevan oikein valittu.
Mylaps

Aika-ajo, 10/31
Koska kilpailijoita on alle radan kapasiteetin, ajavat kaikki samassa ryhmässä. Aika-ajon pituus on 15 minuuttia. Me odottelemme ensimmäisen viisi minuuttia, tarkoituksena on antaa muiden hieroa uutta kumia rataan.
Kierrosaika oikeuttaa vasta kymmenenteen sijaan. Aamun asfaltti on viileämpää kuin eilen iltapäivällä. Meidän rengaspaine on turhan pieni.
Mylaps

Erä1, 7/31
Lähtöruut kymmenen, ulkoreuna. Rengaspainetta on muutettu aika-ajosta. Kierrosaikakin on parempi kuin aika-ajossa. Sijoitusta saadaan parannettua, mutta erissä on niin vähän kierroksia, että sijoitusta saadaan paikattua vain kolmella pykälällä. Maalissa ollaan seitsemäntenä. Erän neljänneksiparas kierrosaika.
Mylaps

Erä2, 4/31
Lähtöruutu kymmenen, ulkoreuna. Startti onnistuu hyvin, heti ensimmäisellä kierroksella neljä ohitusta. Maaliin neljäntenä ja jälleen neljänneksiparas kierrosaika.
Mylaps

Prefinaali, 6/31
Lähtöruutu 6, ulkoreuna. Ensimmäisten kierrosten aikana sijoitus putoaa pari pykälää, jotka tosin saadaan paikattua erän edetessä. Maaliin kuudentena. Erän neljänneksiparas kierrosaika.
Mylaps

Finaali, 4/31
Lähtöruutu 6, ulkoreuna. Heti lähdössä neljänneksi. Kierrokset 8-15 sijoitus pysyy kolmantena, mutta kierroksella kuusitoista, erän nopeimman kierrosajan ajava Pyläläinen luikahtaa ohi. Erän neljänneksiparas kierrosaika.
Mylaps