Sulje
Aihe

Lahti, su (2013-07-28)

Prefinaalin kolarointi pilasi hyvin alkaneen päivän.

Harjoitus, 10/29
Edelleen kuuma päivä. Käytössä on eiliset kisarenkaat. Kaikki toimii hyvin.
MyLaps

Aika-ajo, 3/29
Aikaa on käytettävissä 15 minuuttia. Odotellaan taas muutama minuutti, ennen kuin mennään radalle. Rengaspaineet on nyt kohdallaan ja viidennellä kierroksella saadaan paras aika. Aika on 0.27 sekuntia parempi kuin eilinen ja oikeuttaa sijaan kolme.
MyLaps

Erä1, 3/29
Startti ruudusta kolme, sisäreuna. Lähtö onnistuu ja ensimmäinen kierros ollaan kakkosena. Kolmanneksi jääneen Sirviön kierrosaika on kuitenkin niin hyvä, että hän on jo kakkoskierroksella takaisin toisena. Maaliin saavutaan kolmantena.
MyLaps

Erä2, 3/29
Startti ruudusta kolme. Lähtö on lähes identtinen edelliseen erään verrattuna. Nyt Sirviö pysyy kierroksen pidempään takana. Maaliin tullaan jälleen kolmantena. Tallikaveri Kaukelin tulee hienosti neljänneksi.
MyLaps

Prefinaali, 17/29
Startti ruudusta kolme. Lähtö onnistuu jälleen hienosti. Itkonen on ykkösenä, Santeri kakkosena ja Sirviö kolmantena. Kakkoskierroksella Santeri yrittää tavoittaa Itkosta takamutkassa, Sirviö on myös lähellä. Nyt jos pääsisi Itkosesta ohi, niin olisi herkullista jättää Sirviö ja Itkonen miekkailemaan keskenään. Ohitus epäonnistuu ja jarrutuksessa auton perä hieman heittelehtii, mutta pysyy hallinnassa. Samalla Sirviö kuitenkin yrittää ohitusta sisäkautta. Autojen etupyörät takertuvat toisiinsa, joten sekä Santeri, että Sirviö jäävät paikalleen, kaikkien muiden ajaessa ohi. Molemmat pääsevät jatkamaan ajoa, mutta Sirviön vasen raidetanko on mutkalla ja hän keskeyttää varikolle.
Santeri ajaa muuta letkaa kiinni kuusi kierrosta ja aloitta ohittelun. Maaliin sijalla 17. Kolari ei rikkonut meidän kalustoa ollenkaan. Santerin kierrosaika on erän toiseksinopein.
MyLaps

Finaali, 8/29
Startti ruudusta seitsemäntoista. Ensimmäisellä kierroksella viisi ohitusta. Kierroksella neljä ollaan jo yhdeksäntenä. Westerlundia joudutaan ohittamaan kahdesti ja tässä palaa aikaa. Erän loppuosassa vieläkin taaempaa startannut Sirviö menee ohi. Maalissa ollaan kahdeksantena. Erän kolmanneksinopein kierrosaika.
MyLaps


Prefinaalissa juuri ohitettu Topi Hovinen vinkkaa peukulla ohittajalle hyvää onnea. Tämä tilanne on alun kolarin jälkeisestä porukan kiinniajosta.

Etelä Suomen Sanomien artikkeli keskiviikkona 31.7.2013