Sulje
Aihe

Alastaro, Virttaa (2014-05-17)

Kaudella 2014 Santeri ajaa Endurance Saloon luokassa, tiiminä on Maximum Atak.
Kalustona on BMW 323i, korimalli on e36.Autossa on 6 sylinterinen 2.5 litrainen alumiinimoottori.
Sääntöjen puitteissa moottorista saadaan irti noin 200 hevosvoimaa. Sallittuja muutoksia ovat nokka-akselit, kannen kanavat ja ecu:n parametrointi. Imusarja ja pakosarja on oltava vakiot. Koriin tehtyjä muutoksia ovat mm. alustan madallus noin 40mm, etujarrulevyt on BMW M3:sta, etujarrusatulat on 4 mäntäiset brembot, originaali etulevyt on siirretty taakse ja takasatulat on kaksimäntäiset. Kuljettaja voi säätä etu/takabalanssia. Jousitusta ja iskunvaimennusta on parannettu. Autossa on tietenkin turvakehikko, kunnollinen penkki ja 6 pisteturvavyöt.Rengastaustaa:
Tämä vuosi on siirtymävuosi, sarjassa käytetyn Hankook tyypin valmistus on loppumassa ja ollaan siirtymässä Federal renkaaseen. Tiimeillä on vielä jäljellä viime syksynä hankittuja Hankookkeja joten myös niitä saa käyttää. Testeissä Federal on osoittautunut nopeammaksi, mutta sen kestosta kuuden tunnin kisassa ei ole kokemuksia. Me käytimme Alastarossa Hankookkia.


Perjantai: Treeniaikaa oli neljä tuntia, aika käytettiin rataan tutustumiseen. Neuvoja uusille kuljettajille antoi Mikko. Treenausta helpottaa harjoitustilanteissa kiinni oleva apukuskin penkki.

Lauantai.
Kuuden tunnin kilpailussa kuskeina olivat Santeri, Nixu, Mikko ja Jussi. Mikko hoiti aika-ajon ja ensimmäisen ajovuoron. Aika-ajo sijoitus on 19, Federal on noin 2 sekuntia kierroksella nopeampi. Santeri ajoi kakkos- ja kuutosvuorot.
Kaikki tankkaukset ja kuskivaihdot onnistuivat. Samoin auton tekniikka toimi hyvin.

Yhteenveto:
Santerin osuuteen oltiin erittäin tyytyväisiä, vauhti on jo samaa kuin Jussilla.
Myös yhteistyö tiimin sisällä on lähtenyt hienosti käyntiin. Tässä lajissa on hienoa se, että jokainen kuski saa paljon ajokokemusta ja uusia kuljettajia opastetaan tiimin sisällä. Teppo hoiti tietoliikenteen varikkomuurilta ja Seppo oli tankkaaja.

Koko kisassa sijoituksemme oli 13, tiimejä kisassa oli 32.
Hankookilla ajavien joukossa luvut ovat 6/20.


Linkit:

Tuloslista
Sarjapisteet
InCar Video


Lähtövalot jäävät hankalasti edelläolevan peittämäksi.

Tankkauksen yhteydessä vaihtuu myös kuljettaja.