Sulje
Aihe

Motopark, Virtasalmi (2014-10-04)

Kuuden tunnin kisa loppui neljän tunnin kieppeillä kannentiivisteen pettämiseen.

Tässä kilpailussa kuljettajina olivat Mikko, Juha, Nixu ja Santeri.
Kireän aikataulun vuoksi aamun harjoittelu ja aika-ajo olivat yhdistettynä. Santerilla ja Nixulla ei ole aikaisempaa kokemusta Motoparkista, joten päätimme, että he ajavat harjoittelun/aika-ajon. Aika-ajollahan ei endurance kilpailussa ole paljoa merkitystä. Nixu lähti ensimmäisenä radalle. Kolmannella kierroksella Nixu olikin hiekalla jumissa, joten Santerin harjoittelu jäi vähiin.

Startti:
Mikko starttasi ruudusta 22 ja tuli tankkaukseen sijalla 6. Seuraavana Juha ja kolmantena Santeri. Santerille kävi kämmi oman vedon loppupuolella, kun häneltä jäi keltainen lippu huomaamatta.

Tästä johtuen Santeri joutui tulemaan kuskinvaihtoon muutama kierros ennen suunniteltua stoppia. Seuraavalle kuljettajalle ( Nixu ) jäi tässä hässäkässä selittämättä, että bensan merkkivaloissa on myös vikaa. Vika oli ollut koko kisan ajan.

Nixu tuli liian aikaisin tankille, ja tästä seurasi hämminkiä ja ajan hukkaa.

Loppujen lopuksi autosta hajosi ilmeisesti kannentiiviste noin neljän tunnin kohdalla. Tuo on spekulaatiota, valkoisen savun ja pakoputkesta valuneen veden perusteella. Moottori pyörii startilla, mutta ei käynnisty ja jäähdytysnestettä on hävinnyt.

Tuloksena kilpailusta on keskeytys.
Seuraavana on moottorin irrotus ja vikatilanteen varmistus / korjaus.