Sulje
Aihe

Syyspäräys, pori (2014-09-27)

Vaihteeksi kartingia.


Jari Koivisto houkutteli Santerin osallistumaan Porin syyspäräykseen Rotax Max luokassa. Jari myös lupasi lainata oman Formuka-K kalustonsa Santerin käyttöön. Testaamassa ja taitojaan palauttamassa Santeri kävi Kouvolan kartingradalla edellisenä viikonloppuna, hyvissä olosuhteissa. Porissa testattiin ja säädettiin kalustoa perjantaina 26.9, jälleen hyvissä olosuhteissa. Mekaanikkona koko treenissä ja kisassa oli Atte Lampinen, Teppo toimi lähinnä neuvonantajana.

Harjoitus:
Rata on yön sateen jäljiltä märkä. Emme kuitenkaan laita saderenkaita, koska oletamme radan kuivuvan aika-ajoon mennessä. Tässä testataan vain kaluston toimivuus. Kierrosaika on häntäpäästä, kuitenkin paras sliksikuskeista.
MyLaps

Aika-ajo:
Rata ei tuulesta huolimatta kuivu, joten alle laitetaan saderenkaat. Tämä on ensimmäinen kerta tänä vuonna kun Santeri ajaa kartilla saderenkaat alla. Sijoitus on 1.
MyLaps

Erä 1:
Santeri on aika-ajon mukaisesti masterina. Nyt kauden ajamattomuus kostautuu, sijoitus putoaa kolmanneksi heti lähdössä. Huonoimmillaan sijoitus on neljäs, mutta maaliin kuitenkin tarkalla ajolla toisena.
MyLaps

Erä 2:
Startti ruudusta kaksi, sijoitus putosi monta pykälää, kuten yleensäkin kakkosruudusta lähtiessä.
Maaliin neljäntenä.
MyLaps

Finaali:
Startti ruudusta kolme. Heti startissa yksi ohitus joten sijoitus oli toinen. Muutaman kierroksen jälkeen R.Markkanen ohitti ja tilaisuutta hyödynsi Jarno Eklöf. Eklöf olisi ollut ohitettavissa, mutta Santerin ketjut katkesivat kierroksella kuusi.
MyLaps
Aika-ajon perusteella ensimmäisen erän lähtöruutu on 1.